Talent ontwikkelmethode

Ken jezelf en doe er je voordeel mee.

Deze methode is een bijzonder en krachtig instrument om (zelf)inzicht te vergroten en jou te ondersteunen in jouw ontwikkeling. Het geeft dieper inzicht in eigen gedrag, motivatie en drijfveren, persoonlijkheid, vaardigheden en capaciteiten en jouw leerstijl in de context van de vraagstelling. Indachtig de leercyclus, van onbewust onbekwaam naar (wellicht) onbewust bekwaam, biedt deze methode de eerste stap in jouw verdere ontwikkeling.
Deze methode maakt gebruik van assessmenttechnieken maar zet deze anders in. Deze methode is bijzonder geschikt om ondersteuning te bieden bij loopbaanvragen en bij ontwikkelingsvragen. Het wordt ook regelmatig ingezet bij selectievragen en potentieelbepalingen.

Verdieping en (zelf)inzicht
Inzicht verkrijgen in jou als persoon staat centraal. Door deze insteek leer je veel over jezelf en kun je, de soms confronterende, uitkomsten plaatsen en daardoor vaak makkelijker accepteren. Je kunt er verder mee.

Ontwikkelingsgericht
Het gaat natuurlijk om méér dan inzicht en een scherpe diagnose. Deze methode heeft daarnaast als doel jou een goede start te laten maken met jouw verdere ontwikkeling. Ik bied je daartoe een optimale omgeving waarbij jij je van je beste kant kan laten zien en zelf kan ontdekken wat jij aan talent en vaardigheden in huis hebt, maar ook kan ervaren wat jou minder goed ligt. Je ontvangt feedback op verschillende momenten van de dag. Ik zoek de dialoog met je op en laat je daadwerkelijk de eerste stappen zetten in het ontwikkelen van nieuw gedrag. Je krijgt de kans om al met ander gedrag te oefenen. Ik zie niet alleen wat jij nu al kan in de volle breedte, maar ook wat jouw leerstijl en leerpotentieel is.

Werkwijze
Door middel van een intakegesprek wordt de vraagstelling uitgediept en bepaald welke testen en inhoudelijke opdrachten ingezet worden. Interesse- en persoonlijkheidsvragenlijsten worden on-line gemaakt. De ontwikkelingsdag volgt daarna en beslaat een hele werkdag. Op deze dag vindt een diepgravend persoonlijk gesprek, capaciteitentesten en gedragssimulaties (rollenspelen) plaats. De simulaties worden als een persoonlijke trainingsessie ingezet en beslaan een dagdeel.

Verslaglegging
Afhankelijk van de vraagstelling en afspraken schrijf ik, als adviseur, of jijzelf het verslag. Wanneer ik het verslag schrijf wordt op de ontwikkeldingsdag een afspraak gemaakt voor een terugkoppelingsgesprek om verslag en conclusies te bespreken. Als jijzelf het verslag schrijft volgen er nog twee seperate vervolggesprekken met mij als adviseur/ coach ter begeleiding. Pas na jouw toestemming en afhankelijk van de opdracht wordt het verslag naar de opdrachtgevende organisatie gestuurd.

 

"Echt geluk heeft te maken met zijn, niet met hebben. Echt geluk is wie we zijn in essentie. Onderzoek wie je bent en ga voorbij de sociale verdedigingsmechanismen van je geconditioneerde zelf. Wees een goudzoeker en maak je geen zorgen over de modder die eerst boven komt. Blijf graven." (Bommerez)